Skupina Korben Dallas predstavuje klip Dnes je taký deň

08.10.2024 Bratislava

Bratislava 8. októbra (TASR) - Korben Dallas predstavujú klip Dnes je taký deň, singel je z nového albumu Pohyb! Podľa šéfa kapely Juraja Benetina, keď pesnička vznikala, nemala nič spoločné s politikou alebo spoločenským dianím, ale dejiny jej vyslovene bežia v ústrety. Ľudia na ňu na koncertoch výborne reagujú. TASR informoval PR manažér kapely Matúš Németh.

Klip, v ktorom musel Benetin nosiť tehotenské brucho a jesť zavináče s čokoládou, sa nakrúcal u Benetina doma. Bubeník Ozo Guttler a basgitarista Lukáš Fila v ňom mali jednoduchšie role kovbojov. "V pesničke sa dá počuť country aj tradičný rock'n'roll, je v nej bojovnosť aj zmierenie. Ako v živote každého poriadneho kovboja," hovorí Fila. Okrem skupiny v klipe vystupuje už len trojica tanečníc zo žilinského súboru Vivas dance group.

Režíroval ho Branislav Vincze, ktorý v minulosti robil klipy pre Janu Kirschner, Veca, Billy Barman či Le Payaco. "Keďže mám albumy Korben Dallas napočúvané a veľmi ma bavia po textovej stránke, tak rozhodnutie spolupracovať s kapelou bolo veľmi rýchle. Navyše, ostatný album Pohyb! ma zaujal natoľko, že už pri jeho počúvaní mi napádali rôzne námety na videoklipy," hovorí Vincze.

Korben Dallas pripravujú na jeseň turné k albumu Pohyb! Na Slovensku sa predstavia v mestách, ktoré nestihli navštíviť počas jarnej časti turné, začínajú sa 16. októbra v Nitre, ďalšími zastávkami budú Piešťany (25. 10.), Kremnica (26. 10.), Považská Bystrica (15. 11.), Praha (16. 11.), Trenčín (28. 11.) a Ružomberok (29. 11.). Skupina vystúpi aj 17. novembra na oslavách Nežnej revolúcie na pražskom Václavskom námestí.
 

Vyberte región

mark